Weekend België, 12-14 mei 2017
Door Elly
Foto's in de fotogalerij


Donderdagavond: wij kijken nog maar eens een keer op buienradar.
Het ziet er naar uit dat het niet echt geweldig gaat worden toch wat buien voorspelt.
En ja hoor, vrijdagochtend tijdens het ontbijt, komt er al aardig wat regen uit de hemel gevallen. Bah, dus toch regenkleding aan.
Onderweg vanuit Helmond naar Valkenswaard is het eigenlijk zo goed als droog. Daar kunnen we lekker op een terras genieten van een bakkie koffie en wachten daar op Roland en Joke. Als die aankomen (in regenkleding) blijkt dat ze onderweg al aardig wat plensbuien gehad hebben.
Dus dat betekent dat de rest die start vanuit Breukelen waarschijnlijk ook mogen genieten van de regenbuien.
Als we dan besluiten om weer verder te gaan houden we voor de zekerheid toch nog maar die regenpakken aan, je weet maar nooit.
De temperatuur is helemaal goed, en hoera het zonnetje laat zich ook zien.
Toch maar even stoppen en die warme pakken uit. Dat is heerlijk.
Het is een mooie rit, behalve al die flitspalen in België. Echt niet normaal, op een kruispunt tel ik zes!!! flitspalen. En nee, ik had nog niets gedronken.
Hopelijk hebben we het netjes gedaan en ligt er niet binnenkort een bekeuring op de mat.

Rond een uur of vier zijn wij bij het hotel. Alain, de eigenaar, herkent Frans meteen. Hij vindt het erg leuk dat Kawazuki nogmaals is gekomen. De hele groep is ondergebracht in de dependance, en dat heeft hij dit weekend omgedoopt in “Het Kawazuki-huis”. Best grappig.
Zo, dan eerst even lekker douchen en dan genieten van een lekker drankje op het terras. Maar dat is maar van korte duur, want dan begint het toch te regenen. Gelukkig is iedereen dan al gearriveerd.
Fijn ook voor Jan de Grundt, ik bedoel dat iedereen er is, kan hij ook een pintje pakken. Want als je met de bezemwagen rijdt, moet je toch echt wachten tot iedereen er is.

Rond zeven uur kunnen we dan aanschuiven voor een heerlijk 4-gangendiner. Het is allemaal weer super goed verzorgd, en wat ook fijn is, dat je niet meteen alles achter elkaar naar binnen hoeft te stouwen maar dat er wat tijd tussen zit. Heerlijk, beetje vakantie gevoel.

Na het weten wordt er weer heel wat afgekletst en gedronken. Het is echt super gezellig. Ook leuk dat Joop, Rinus en Truus erbij waren, ook al rijden ze geen motor meer. Hoop ook dat jullie dit nog wel even blijven doen!!!
Ook onze nieuwe leden Willem en Carolien voelen zich al helemaal thuis bij de club. Alsof ze er al jaren bij zijn.
Uiteindelijk besluiten de meeste om dan toch maar lekker hun bed op te zoeken. Dus door de regen en inmiddels ook onweer naar het “Kawazuki-huis”

’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijt klaar. Als je door de eetzaal loopt ruik je het nog warme stokbrood en de croissantjes. Moet echt opletten dat ik er niet te veel van eet, want het is zo lekker, vooral die chocolade croissant.
Als ik er aan denk loopt het water in mijn mond…..

Voor vandaag staat er een mooie toer op het programma.
Het weer is ons goed gezind, het is droog, fijne temperatuur en later ook nog eens de zon erbij. Dit kan niet meer stuk.
Wij hebben heerlijk gereden, prachtige omgeving is het toch. Zelfs nog een stuk door Frankrijk heen gereden. Echt genoten van alle mooie dingen onderweg, en het is ook relaxed rijden, want het lijkt soms wel uitgestorven, zo stil is het op de weg. En het ruikt zo lekker, al dat frisse groen.
Ook heerlijk zitten koffie drinken en later op de dag een “gezonde” lunch gebruikt.

Helemaal voldaan komen we weer terug, Frans springt onder de douche en gaat dan alvast naar het terras. Ik ga lekker genieten van het bad, want dat hebben wij thuis niet dus als ik de kans krijg, dan neem ik daar even de tijd voor.
Op het terras is het heel erg gezellig, iedereen heeft genoten van de toer. Frank had pech, een lekke band. Maar gelukkig kon Jan hem oppikken en kon de band gerepareerd worden. Dus toch ideaal dat er een trailer mee is.

En alweer kunnen we genieten van een heerlijke maaltijd. En lust je iets niet, dan wordt er ook niet moeilijk over gedaan dan krijg je iets anders.
Daarna weer naar de ruimte waar de bar staat en we weer verder kletsen en lachen om van alles en nog wat.
Maar dit is ook weer de avond van tassen inpakken en zit het weekend er helaas al weer bijna op.

Eenmaal thuis hebben wij van verschillende mensen gehoord dat ze zo genoten hebben van het weekend. Dat is leuk om te horen want het is toch altijd een hoop werk en er gaat heel veel tijd inzitten, maar als het zo geslaagd is…….nou, daar doen we het voor.

Hopelijk allemaal tot zien op de zomertour en anders in september.

Groetjes, Elly