Zomertour 2019: de 8 zaligheden van Brabant
Door Elly
Foto's in de fotogalerijVandaag 20 juli, wat een weersvoorspelling, het kan haast niet erger.
Flinke regenbuien, hagel, windstoten en onweer. Pfff niet te geloven.
Maar hier in Helmond schijnt ’s morgens het zonnetje, lekker dan hebben ze het vast weer helemaal mis met de voorspelling.
Aangekomen bij Treurenburg, een chauffeurs café, staan er al aardig wat motorrijders die vanuit Noord Holland zijn gestart, en die hebben dus wel al een flinke bui op hun kop gehad.
Dus nu eerst aan de koffie met appeltaart en met een flinke klodder slagroom erop, heerlijk, goed begin van de dag.
Frans heeft even uitleg gegeven over het overlijden van John Luttikhuizen, en
dat de club geen kaart heeft ontvangen, iets wat heel spijtig was want dan hadden er vanuit het bestuur en ook andere leden naar het afscheid kunnen gaan.
In ieder geval hebben wij er allemaal bij stil gestaan door even stil te zijn en de gedachten naar John te laten gaan.

In de tussentijd begint het een beetje te spetteren, maar als wij gaan rijden valt het wel mee, maar een stuk verderop komt het met bakken uit de hemel.
Tja dan toch maar de regenpakken aan, ik vind dat altijd een heel gedoe, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik zo nodig een overal wilde hebben, echt lastig om aan te trekken. Gaan we eindelijk weer verder, duurt het niet lang of het is weer droog. Bij de eerste de beste stop gaat de hele boel weer uit, want het is best wel warm met dat spul aan of liever gezegd plakkerig.
De route gaat door de Brabantse Kempen. Mooie weggetjes door de landerijen, door de voor ons bekende dorpjes, en heel veel door de bossen.
En dan is het tijd voor de lunch. Die is bij “de oude Brandtoren” in Reusel.
Een hele leuke locatie tegenover een klimpark, maar belangrijker is de lunch zelf. Prima verzorgd, soep, brood, kroketten, beleg, diverse salades, koffie, melk, jus d ‘orange etc.
Na de lunch nog even lekker buiten op het terras gezeten.
De route gaat weer verder en we genieten volop. Ondertussen houden wij wel de lucht in de gaten. Rechts is het heel donker, maar links niet en natuurlijk gaan wij dan naar rechts en ja hoor, de eerste druppels vallen weer. Maar wij rijden net op een weggetje waar een soort camping is en daar verkopen ze boerenijs.
In een mum van tijd zitten we dan ook op het terras, genietend van het ijs.
Het begint nu echt weer te plenzen, maar wij zitten droog onder de overkapping.
De eigenaar vertelde dat hij acht weken geleden pas begonnen was. Hij vond het wel leuk zo een groepje motorrijders.
Wij hebben er meer van de club zien langsrijden, maar die hadden zeker geen zin in ijs.
Als het droog is stappen we op en gaan verder met de route.
We hebben wel geluk, de straten zijn echt heel erg nat, overal bladeren en takken op de weg, bij een rotonde glibberen we een beetje weg, maar het gaat gelukkig goed. Wij rijden dus achter de bui aan, is ook wel te merken aan de wind die ineens opsteekt.
We gaan dineren bij “de oude Ketting” in Boxtel, ook dit is een chauffeurs-eetcafé. Over het algemeen is het altijd goed eten bij zo’n tent.
Gelukkig kunnen we eerst buiten zitten en alvast wat drinken en dan wachten tot de hele groep binnen is.
Jan de Grundt had de moeite genomen om samen met zijn Mandy met de auto naar Boxtel te komen. Hij vond het ook leuk om Mandy voor te stellen aan de rest omdat beide meegaan naar de Harz.
Zo rond half zeven kunnen we aan tafel, het eten is heel erg goed, en dat is echt niet alleen mijn mening.
Natuurlijk is er ook weer heel veel gelachen, super groep hebben we.
Om half negen is het dan toch wel zover dat we elkaar uitzwaaien na een, ondanks een bui hier en daar, een geweldig geslaagde dag.

Groetjes, Elly