Kouwe knieën tocht 12 april 2014: rondje Noord-Holland
Door Elly
Foto's in de fotogalerij


We hebben weer geluk, het is een mooie dag. Wel fris ’s morgens vroeg, maar een prachtig gezicht die dauw over het land. Dat zien we nog eens als we op de parkeerplaats staan van de verzamelplaats. Om op te warmen gaan we dus maar snel aan de koffie, met appelgebak erbij. Smaakte erg lekker, goed geregeld Ton. Het is een grote groep, 40 goed geluimde motorrijders, dat kan ook niet anders. De meeste kennen elkaar al jaren. Fijn ook dat er weer nieuwe leden bij zijn, hoop dat die zich ook gauw thuis zullen voelen bij de club. De stemming zit er in ieder geval goed in. Even een praatje van Frans, om te vertellen hoe de zaken ervoor staan met Jos Metselaar en met onze beide “Jannen” (Hogestijn en Keddeman) die gelukkig allebei weer aan het opknappen zijn. Hopelijk zijn ze alle drie weer snel van de partij. Mannen, als jullie dit lezen: beterschap en sterkte namens de hele club!!!

En dan worden de motoren gestart en gaan we beginnen aan de tocht. Wat een mooie weggetjes, door een schitterende omgeving. Ik kijk mijn ogen uit. Frans heeft deze rit uitgezet, snap niet hoe hij met die vrachtwagen over die smalle weggetjes heeft kunnen rijden, en dan ook nog de transformatoren uitwisselen, waarbij je dan ook nog een bruggetje moest maken om over de sloot heen te komen. Als we langs zo’n transformatorhuisje rijden hoor ik ook steevast: kijk, hier moest ik ook altijd zijn. Het voordeel is nu dus wel, dat hij de mooie weggetjes weet, waar wij nu van profiteren.

Zo rond een uur of half elf is het weer tijd voor een bakkie. Ja, ja….alles dicht. Maar dan in de verte zien we twee rode parasols, kunnen we daar misschien terecht? En ja hoor, gelukkig dat is open, maar dan wel omdat er die ochtend een vlooienmarkt(je) is in het café. Wij gaan lekker buiten zitten. Henk vond het wat fris, maar is tenslotte geen watje en is er toch ook maar bij komen zitten. Heerlijke koffie, dus helemaal goed. Daarna weer verder, genieten van alles wat er te zien is. Prachtig al die kleuren van de bollenvelden.

De lunch is rond half een. Ook dit is weer erg goed. Genoeg te eten en erg smakelijk!! Iedereen lekker aan het kletsen met elkaar, gezellig sfeertje. Na een uurtje gaan de meesten weer verder. Hier en daar nog even een fotootje maken voor het album.

De rest van de tocht is ook mooi, leuke dorpjes, en dan weer bollenvelden met hun mooie kleuren en dan de geur van de hyacinten, hmmm. Mooi wegen, maar soms ook wel zand en grind in de bochten, waardoor je ook wel de kans hebt om onderuit te gaan. Helaas gebeurde dat ook in ons groepje. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een kapotte broek, een kras op de helm, en waarschijnlijk wat bibber benen. Dat zijn vervelende dingen, maar dat gebeurt nou eenmaal. En dan missen we op een gegeven moment weer een paar man, even stoppen en terug. Het spul staat langs de kant, nee…niet gevallen, maar een motor met problemen. Gelukkig weet Roland de boel op te lossen ( handige jongen) zodat iedereen weer verder kan.

Jammer, dat het als maar kouder werd, vooral het stuk langs de kust. Daar waaide het behoorlijk. We besluiten om de route een stukje af te snijden. Rijden nog wel de “bloembollenroute” kopen nog wat mooie tulpen, want verser kan het niet en gaan dan naar huis, met een heel tevreden gevoel.

Wat ons betreft was dit weer een hele geslaagde dag, en wij hopen dat ook jullie ervan genoten hebben.

Tot ziens in Delden, Frans en Ton