Kouwe knieën rit 20 april 2019: Wil Hartog museum
Door Elly
Foto's in de fotogalerij


Zes uur ’s morgens, brrr nog wel frisjes. Maar wij gaan met de auto aangezien we een berg T-shirts bij ons hebben, dus geen last van de kou.
Om acht uur zijn wij bij Twaalfmaat waarvandaan de route gaat starten nadat er eerst koffie met appeltaart genuttigd is. Het is trouwens een grote groep, 45 man in totaal. Frans houdt een toespraakje. Daarin vertelt hij dat wij dankzij Charley iedereen een nieuw T-shirt kunnen aanbieden omdat zijn baas van van Baarsen Pijpleidingen ons heeft gesponsord. Super geregeld!!!
Fijn dat Leo Schelvis ook weer van de partij is. Ted Swaalf kan door gezondheidsredenen niet meer mee, en ook Joop Holt is nog niet herstelt. Maar beide mannen vinden het fijn om nog betrokken te zijn bij de club en danken jullie voor de kaarten en mailtjes die ze ontvangen hebben.
De eerste stop is bij het motormuseum van Wil Hartog. Inmiddels is het prachtig mooi weer geworden. Bij het museum staat een terras waar wij koffie, thee en gevulde koek krijgen. Ook staan er paaseitjes op tafel, lekker.
Als de groep compleet is komt Wil Hartog een praatje maken, vertelt zijn hele levensverhaal op een dusdanige manier dat iedereen aan zijn lippen hangt. Heerlijk hoe die man kan vertellen. In het museum staan twee motoren, Wil gaat erop zitten en vertelt nog van alles en nog wat. Vragen worden er ook genoeg gesteld. Wat natuurlijk erg leuk was, dat hij wilde weten waar de naam Kawazuki vandaan kwam. Na het museum is er ook nog de mogelijkheid om naar de grasdrogerij te gaan waar ook alles wordt uitgelegd. Al met al dus heel interessant.
Ton heeft inmiddels gebeld met ons lunchadres, want daar konden we niet op de afgesproken tijd zijn, maar dat was geen enkel probleem. Ton en Evert hadden de lunch geregeld bij een golfclub. Perfect was het hier, lekkere soep, broodjes, salades koffie, thee, melk, karnemelk, jus d’ orange het kon niet op. Zelfs bij vertrek mocht je nog een flesje drinken naar keuze meenemen.
De route was erg mooi, prachtig al die bollenvelden in bloei en zomerse temperaturen, wat wil je nog meer.
Wij willen iedereen weer hartelijk bedanken voor de gezellige dag en tot ziens in Vianden. Denk ook nog even aan de inschrijving voor de zomertour in juli en de midweek in de Harz. Stuur een mail naar Frans of aan kawazuki.bestuur

Groetjes, Elly