Weekend La Sapinière, Laforet
Door Elly
Foto's in de fotogalerij


Het is vrijdag 19 mei rond 9.00 uur. Wij zitten aan de koffie alhoewel Frans al veel eerder wilde gaan rijden. Maar geheel onverwachtst (voor Frans) stonden Brenda, Martijn en de kinderen voor de deur. Goh, zegt Frans, wat leuk, maar wij gaan zo weg naar België met de club, maar gezellig, dan gaan we wat later.
Er is genoeg te kwebbelen, maar intussen zitten Brenda en ik met gespitste oren te luisteren naar de geluiden van buiten. Jullie hebben vast al begrepen dat ook zij in dit complot zit. Rond 10.00 uur horen wij dan de motoren.
Wij aan het roepen, Frans kom op, naar buiten !! Hij is stomverbaasd, hoezo?
Schiet op man, ja en daar staat hij dan volkomen perplex. Wat is dit dan??
Ruim 25 motoren staan volop te ronken voor de deur, geweldig wat een spektakel. Het is helemaal geslaagd. Dank je wel Evert dat je dit geregeld hebt, zo gaaf.

Op 2 mei kreeg ik het eerste berichtje van Evert of dit een leuk idee zou zijn, een ride-out omdat Frans gaat stoppen met motorrijden. Zeker, hartstikke leuk, mijn volgende vraag was, met hoeveel man kom je, dan kan ik voor koffie etc. zorgen. Nou, ik denk een man of 10 was zijn antwoord. Dat waren er dus iets meer, totaal niet op gerekend, prachtig. Mooi eerbetoon voor Frans. Maar voor zoveel man koffie regelen ging het niet worden. Daarom met z’n allen naar La Place aan de A2 waar wij getrakteerd werden op koffie met gebak, aangeboden door de club.

Ja, en dan sta je daar met de auto tussen alle motoren. Frans zijn motor is al verkocht. Was binnen 1 week weg. Logisch, was een prachtige motor. Maar Frans heeft er helemaal vrede mee. Het is mooi geweest en wij hebben prachtige herinneringen aan de mooie tochten die wij met de Pan gemaakt hebben. Nadat iedereen weer op de motor weg ging en wij in de auto wilden stappen, kwamen er nog vier motormuizen aanrijden. Die waren verdwaald, ja het valt ook niet mee om de navigatie te volgen, die reden terug ipv verder. Kan gebeuren, maar gelukkig zijn ze tenslotte toch op de plaats van bestemming gekomen.

Wij hebben onze eigen route gereden, was ook mooi, maar wat ik wel miste is het samen koffiedrinken en lunchen. Dat was ook altijd gezellig als je met een groepje rijdt. Kwestie van wennen. Als eerste kwamen wij aan in het hotel, iets wat Frans niet verwacht had.

Het was heerlijk weer, echt Kawazuki-weer. Meestal hebben wij toch mooi weer?! Bij het inchecken kregen we te horen dat wij allemaal in het hotel zaten met de groep en niet in de dependance, waar wij vorige keren ook zaten met de groep. In het hotel zelf is het allemaal “ietwat” gedateerd. Was even slikken, maar het is tenslotte alleen maar om te slapen.
Stukje bij beetje kwam iedereen binnen rijden, even een douche nemen en dan een welverdiend drankje op het terras. Leuk dat ook Bas Opgelder er weer bij was. En Alex een vriend van Hans de Niet, hopelijk heeft hij er ook van genoten. Het was in ieder geval weer heel gezellig, genoeg te babbelen en natuurlijk dikwijls de vraag aan mij: had Frans niets in de gaten? Nee, echt niet en ik kan erg goed een geheim of beter gezegd verrassing bewaren.

Om half acht gingen wij aan tafel, het eten was weer erg goed. En ook ruim voldoende. Ja, en toen stond Evert op en hield een toespraak voor zowel Frans als voor mij. Dat was wel apart, werden bedankt voor al ons werk dat wij altijd doen voor de club. Wel fijn om te horen dat het zo gewaardeerd wordt. Zaten daar alle twee toch wel een beetje geëmotioneerd naar te luisteren. Als klap op de vuurpijl de geweldige tegoed bon voor een hogedrukreiniger. Superblij mee, daarom nogmaals iedereen heel hartelijk bedankt.
(Gisteren in gebruik genomen, lijkt wel of we een nieuw terras hebben.)
En ook Frans nam nog even het woord, al was het met een kikker in zijn keel. Daarna iedereen als dank een drankje van ons aangeboden om samen te proosten op nog een aantal mooie jaren met Kawazuki.

Ik moet ook heel eerlijk zeggen, dat ik eigenlijk had besloten om te stoppen met het regelen van de diverse dingen voor de club, omdat het op een gegeven moment een beetje teveel werd voor mij door nare dingen die in de privé sfeer spelen. Maar te weten dat je werk zo gewaardeerd wordt, ja dan kan ik niet anders dan gewoon door te gaan samen met Frans. En ook van Evert en Ton uit krijgen wij de nodige steun indien nodig. Dus we plakken er nog wat tijd aan vast.

Volgens mij waren er weer meer dan genoeg routes om uit te kiezen. Voor ieder wat. Belangrijkste is dat iedereen zich goed vermaakt, het super gezellig is met elkaar en dat iedereen uiteindelijk weer veilig en zonder problemen thuiskomt.

Het eerstvolgende dat op het programma staat is de zomertour, 29 juli, schrijf je z.s.m. daarvoor in, dan kunnen wij de locaties voor de lunch en diner bespreken

En dan natuurlijk de midweek in september, naar het mooie Westerwald. Ook daarvoor willen wij graag de inschrijvingen ontvangen, er zijn natuurlijk al kamers in optie genomen, maar willen graag zeker weten hoeveel er daadwerkelijk nodig zijn. Dus….

Als het goed is komen er binnenkort foto’s en video’s van dit weekend, denk op de Kawazuki site, maar dat is iets van Evert, komt vast wel goed.

Wij, Ton, Evert, Frans en Elly wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie, en tot ziens op de zomertour of in Duitsland.

En nogmaals bedankt voor dit onvergetelijke weekend.

Groetjes, Elly