Alliander motordag 3 juli 2010
Door Frans Verhagen
Foto's in de fotogalerij (of klik hier)

Zaterdag 3 juli 2010, het is inmiddels avond en we hebben weer een super gezellige motordag achter de rug. Jan had er voor gezorgd dat zowel koffie, thee, koek en cake al klaar stonden toen de eerste motorrijders binnen kwamen.
Even melden bij Ton, waar iedereen zowel een lunchbon als een kleine attentie kreeg. En voor degene die dat wilde, lag daar ook de route op papier, die door  Roland en Joke was uitgeschreven. Jammer genoeg konden ze zelf niet mee op de motor, maar hebben toch nog even kunnen genieten bij de lunch .

Gezellig even bijkletsen, en voor de Schotland-ploeg heb ik een leuke cd in elkaar gezet van alle foto’s, compleet met muziek en af en toe een stukje tekst. Wil je weten hoe het is geweest in Schotland, kijk dan op de site bij de reisverhalen, en natuurlijk staan er ook foto’s op van de reis.
Waarschijnlijk wordt deze week nog de site aangepast, omdat er nu te veel foto’s op staan die dubbel zijn.

Wij sturen even een berichtje als dit gedaan is. Maar goed, na de koffie gaan we dan op weg.

Het is een mooie route, tenslotte heeft ook Nederland veel mooie plekjes. Er wordt weer volop genoten, dat blijkt wel weer als we elkaar tegenkomen bij de koffie stop. Toevallig stopt iedereen bij hetzelfde restaurantje, en dat was echt puur toeval. In de tussentijd, wordt er in Amsterdam hard gewerkt. De tent moet nog worden opgezet, en alle spullen voor de BBQ moeten ook klaar gezet worden. Gelukkig kunnen we ieder jaar een beroep doen op vrijwilligers, want dat kan Jan, die altijd daar blijft natuurlijk niet alleen. Dus…Cor, Ria, Aad en Joke  geweldig dat jullie altijd voor ons klaar staan. We kunnen jullie hulp en jullie gezelligheid echt niet missen. Ook niet in de weekenden van de club.

Intussen is het hele spul weer aan het rijden, soms met z’n tweeën, of met meerdere, maakt niet uit. Op naar Leersum, waar ik samen met Ton weer een perfecte lunch geregeld hebben. Ditmaal in buffetvorm. Het systeem met de lunchbonnen werkt ook perfect. Zo kan er niet zomaar iemand doen alsof ie bij de club hoort en gezellig aanschuiven. Er klinkt weer een hoop gelach, dat is een goed teken.

Intussen zijn Aad en Joke op weg naar de plaats waar iedereen een blikje fris krijgt aangeboden. Zeker met de warme weer is dat extra lekker, dus alweer de vrijwilligers die onmisbaar zijn. Maar pech, als we daar staan met onze frisdrank, zien we een flinke bui aankomen. Het is jammer, maar de regenkleding moet echt aan. Het komt met bakken uit de hemel.

Stom, ik heb alleen maar m’n jas aangetrokken en niet mijn regenbroek, het resultaat is dus dat het water in mijn laarzen staat. Bah, wat een vieze natte zooi. Maar ik ben natuurlijk niet de enige die drijfnat is geworden. De route hebben we dus niet meer opgepakt. Verder over de snelweg naar de Spaklerweg. Daar zijn we dan al rond een uur of vier.

Jan begint gelijk het vuur van de BBQ op te stoken, binnen de kortst keren kunnen we dus al eten, lekker hoor. En nee, wij schenken geen bier en wijn. Dit moet toch wel duidelijk zijn, drank en (motor)rijden gaat niet samen. Voor het eerst moeten we binnen eten, dat is voor het eerst sinds we de motordag met BBQ organiseren. De sfeer is er gelukkig niet minder om. En tenslotte kan je niet altijd geluk hebben met het weer. 

Al met al. Het was weer super. Iedereen weer bedankt voor het organiseren, en de leden bedankt voor de opkomst en gezelligheid.

 Frans