Midweek mei 2013, Hotel Simonhof, Oostenrijk
Foto's in de fotogalerij

Ieder ging op eigen gelegenheid of met een groepje naar gasthof Zur Rose in Geiselwind. We hadden de route namellijk verdeeld over twee dagen. Fijn hotel, goed eten, prima bedden en dat alles voor een spotprijs. Ook wel grappig om te vermelden dat er in het hotel een echtpaar zat die in het bezit waren van een goudstaaf. Ja, je leest het goed. Ze lieten dat ook nog aan iedereen zien. Steekje los???

Niet iedereen ging op de motor naar Oostenrijk. Jos M. en Leo zaten gezellig in de auto en hadden hun motoren op de trailer staan. Zo ook Jos R. en Paul, slimme jongens. Achteraf had ik het ook beter kunnen doen, gezien het slechte weer. Het was echt bar en boos: regen, regen en nog eens regen.

Maandag aankomst in hotel Simonhof in Hintertal. Ook daar hadden we allemaal een mooie kamer. Alles goed verzorgd. Tassen uitpakken, douchen en een lekker pilsje pakken met de jongens en Joke (als enige vrouw mee in de groep). Heerlijk gegeten en na een lekker slaapmutsje eindelijk onder de wol.

Alleen Jaco had een probleem, lag met een collega-motorrijder (noem geen naam begint met een H) op een 2-persoonskamer, maar kon niet slapen door het gesnurk. Tja, dat is erg vervelend, dus even regelen voor onze wild-boy.

’s Morgens uitgebreid ontbijt en daarna de eerste tour. Dat werd dus de Grossglockner. Helemaal geweldig, rijden over het natte asfalt met daarnaast muren van sneeuw. Dat is toch wel heel apart. Genoeg om over te praten ’s avonds.

De andere dagen was het weer nogal wisselvallig zullen we maar zeggen. Regen, mist en zonneschijn. In ieder geval hebben we erg genoten van de prachtige Oostenrijkse bergen.

De dag van de terugweg was wel even schrikken, gordijnen opendoen en dan zien dat er sneeuw ligt. Brrrr….lijkt wel wintersport! Maar goed, de weg was schoon, gelukkig. Motorkleding en regenkleding aan en karren maar. Wat een ellende, nog meer regen, niet te geloven. Jammer maar niets aan te doen. Nogmaals overnacht in hotel zur Rose en dan verder het laatste stuk naar huis.

Bekijk de foto’s op de website, en zie hoe mooi Oostenrijk is. Misschien gaan we nog wel eens die kant op, je weet maar nooit.

Frans