Midweek Sauerland, 4 tot en met 9 september 2016
Foto's in de fotogalerij

We zijn op zondag vertrokken zowel vanuit Breukelen als vanuit Helmond. Iedereen had er veel zin in, alleen de weergoden waren ons niet goed gezind. Vanuit Breukelen ontvingen wij in Helmond bericht dat het verschrikkelijk hard regende daar, bij ons was er toen nog een blauwe lucht met een zonnetje. Maar dat was ook niet van lange duur. Nog voor Venray moesten we stoppen en de regenkleding aantrekken en die was hard nodig tot aan de plaats van bestemming: Hesborn.

Daar logeerden wij in hotel Kuckuck, dat adres hadden wij gekregen van Roland en Joke Stigter, nog bedankt voor de tip!! Prima hotel, fijn terras erbij, een gezellige bar, heerlijk eten , een prachtig zwembad en heel erg vriendelijk personeel. Niets was te veel.

Gelukkig is (bijna) iedereen zonder al te veel problemen door de stromende regen heelhuids aangekomen. Alleen Hans de Niet had pech met zijn motor. Zijn koppelingskabel was gebroken, maar gelukkig waren Jos en Marijke weer mee met de trailer zodat de motor door hun netjes werd afgeleverd bij het hotel. En Hans ging gezellig bij onze Joop mee in de auto. Joop is ons oudste lid, heeft zijn motor weggedaan en gaat nu als autocoureur mee op pad. Hartstikke leuk dat hij dit nog doet. En helaas hadden wij ook nog een afmelding op zondagochtend van zowel Jos Raaijmakers als Pieter de Vries, beide ziek. Mannen, beterschap.

Na een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijt was het nog een beetje druilerig buiten, maar er gingen toch al verschillende mensen op pad. Zo rond elf uur was het helemaal droog en zijn wij ook de eerste route van Frans gaan rijden. Het was een hele mooie route. Wat een prachtige omgeving. Helaas had de Garmin van Frans er geen zin meer in, die is compleet naar de knoppen. Zelfs dokter Henny van Lieren heeft hem niet meer kunnen redden. Dat is natuurlijk wel balen, gaat weer knaken kosten.

In ieder geval hebben we na de tour lekker gezwommen, op het terras gezeten en lekker gekletst. Na het eten nog een paar afzakkertjes en dan lekker pitten om de volgende dag wat vroeger te gaan rijden.

Vandaag besluiten we te gaan voor route twee. Omdat Garmin er de brui aan heeft gegeven gaat Jan Keddeman vandaag voorop rijden. Het is heerlijk weer. Ook vandaag dus weer een heerlijke dag, langs de Diemelsee en de Edersee. Onderweg lekker wat eten en drinken, foto’s maken etc.

Jos en Marijke zijn druk in de weer met de motor van Hans, kabel besteld, moet weer ergens anders naar toe gestuurd worden, en bij een andere motorzaak erop gebouwd worden. Hoop gedoe allemaal, belachelijk. Pas op woensdag middag kon ook Hans gaan genieten van het motorrijden in het Sauerland.

Intussen is Joop met de auto ook de tochten aan het rijden. Hij rijdt achter John en Leo aan. Kunnen ze toch nog onderweg gezellig samen ergens gaan zitten lunchen. Op woensdag zijn Frans en ik met Joop mee geweest, in de auto. Omdat wij gehoord hadden dat de Willemshöhe bij Kassel zo mooi moest zijn, zijn we daar heen gereden. Was achteraf niet zo’n goed idee. De cascade stond helemaal in de steigers, niks watervallen enzo. Het kwam op mij, als Amsterdamse, over als de apenrots van Artis. Je kon wel helemaal naar beneden lopen, maar dat was te veel voor Joop. Maar goed, al met al was het gezellig. Als je op het terras zat en je hoorde alle verhalen, kunnen we wel stellen dat iedereen het goed naar zijn zin heeft gehad. En natuurlijk hadden wij prachtig mooi weer, en dat maakt of breekt ook zo’n week.

Donderdag wilden wij niet zo ver rijden, ten eerste was het wel erg warm en de volgende dag zouden we weer huiswaarts gaan, en dan zitten we lang genoeg op de motor. Dus besloten wij om naar de Edersee te gaan, wilden daar nog wat foto’s maken van de stuwdam, daar een terrasje pikken, helaas was het terras aan de straatkant gesloten toen wij aankwamen, en moesten over de dam lopen want aan de andere kant was wel een terras. Het was zeker de moeite waard, die dam. Daarna hebben wij nog foto’s gemaakt van het huis dat op z’n kop stond. Heel apart. Uiteindelijk terug naar het hotel, gezwommen en gebubbeld, en neergeploft op het terras met een heerlijk vers sapje.

Daar hoorden wij dat John en Leo domino hadden gespeeld met hun motoren. John had last van zijn schouder en knie, hij heeft veel kracht moeten zetten om de motoren overeind te krijgen, Leo lag er met zijn been onder, dus knap vervelend. Intussen hadden Jos en Marijke doorgegeven dat ze wat later in het hotel zouden zijn. Geen probleem, eten we om kwart voor acht. Maar op die tijd waren zij er nog niet, beetje raar. Tot Frans een telefoontje kreeg dat ze ongeveer 140 km bij ons vandaan zaten, aangezien ze ipv Hesborn Herborn hadden ingetikt op de navigatie. Sorry Jos en Marijke, maar daar hebben we wel heel erg om moeten lachen. Gelukkig zijn ze weer veilig in het hotel aangekomen, lijkt mij geen pretje in het donker op smalle weggetjes met de trailer.

Dit was dus onze laatste avond in het hotel, de dag daarvoor is Frans rondgegaan voor een tip voor het personeel, iedereen heeft hier aan mee- gedaan. Dat was super, en ook van de club zelf zit er altijd een enveloppe bij. Denk dat ze ons graag terug zien komen.

Vrijdag dus op tijd aan het ontbijt en daarna alle spullen weer op de motor. Jan Kuijntjes was als eerste weg, de pechvogel moest ’s avonds werken. Nadat we van iedereen afscheid hadden genomen, waren we snel op pad. Lekker doorgereden en op ons gemak zitten lunchen. Rond half vijf waren wij weer thuis.

Wij kunnen in ieder geval teugkijken op een heel geslaagde midweek. En vanaf deze plek willen wij (het bestuur) iedereen bedanken voor de fijne dagen.

Groetjes Elly