Week Schotland, september 2014
Door Elly
Foto's in de fotogalerij


Wat een geweldige week hebben wij achter de rug. Beter kon het gewoon niet. Heerlijk weer, prachtig land en een goed hotel met lekker eten.

Zondag 7 september zijn we dus vertrokken naar Schotland. In totaal 31 personen. Zelfs ons oudste lid, Joop Holt was erbij samen met John Luttikhuizen. Ze waren met de auto, en hadden als cadeautje van DFDS een mooie hut gekregen. Heerlijk dat het zo geregeld kon worden, en fijn dat zij er ook bij konden zijn.

Bij het verzamelpunt op de kade vlak bij DFDS zat de stemming er al goed in. Kan natuurlijk ook haast niet anders. Het inchecken ging redelijk snel. Altijd wel een heel gedoe die motoren vastzetten, je zweet je helemaal kapot daar maar dat hoort erbij. Hut opgezocht, vlug even douchen en dan naar dek 12 voor een lekker biertje. Smaakte best!! Daarna een lekker plekje opgezocht bij de bar op dek 9 en na een uurtje op naar de hamburgers en frites (of iets anders). Best lekker gegeten, maar eigenlijk was het te veel. Na een aantal uurtjes lekker naar bed. Was wel leuk om te horen dat Charlie en Harrie niet wisten dat er een trappetje was, waardoor je iets gemakkelijker in het bovenste bed kan komen. Charlie heeft een soort acrobatische toer uitgehaald om in en uit bed te komen. Toen hij er midden in de nacht uit moest, was dat natuurlijk ook moeilijk, wilde niet op het hoofd van Harrie stappen en hem niet wakker maken. Maar eenmaal uit bed moest toch echt het licht aan, omdat het te donker was, dus Harrie alsnog wakker. Stelletje komieken!!

Ik heb heerlijk geslapen tot ongeveer half vijf. Daarna begon het feest, wat een deining, beetje vervelend. Nog maar even proberen te slapen, maar dat is niet zo een succes. Om zes uur eruit en aangekleed, bah.... Dat is niet fijn, mijn maag protesteert behoorlijk. Ook Frans is beroerd, shit....hoe moet dat straks op de motor???? Toch maar wat te eten gehaald, en met lange tanden weggewerkt. Maar gelukkig waren wij niet de enigste, er waren heel wat mensen die last hadden van zeeziekte. Eindelijk mogen wij van boord, heerlijk frisse lucht. Het gaat al weer een stuk beter.

Frans had een mooie route naar het hotel gemaakt, we moesten zelfs nog een keer met een pont over, super. En dan zijn we dan toch eindelijk bij het hotel. Sleutel opgehaald en dan de tassen uitpakken, zodat we de motorkleding weer even uit kunnen. Ik ben nog niet begonnen of er wordt van de receptie gebeld dat er problemen zijn met de verdeling van de kamers. Hup, weer naar beneden en de boel regelen. Werd daar wel een beetje kribbig van, want we hadden alles van te voren goed geregeld, compleet met een bevestiging van het hotel, maar ja.... Toch nog kunnen zorgen dat alles in orde kwam, gelukkig.

Verder hebben wij geen enkel commentaar op het hotel, integendeel. Heerlijk eten, vriendelijk en behulpzaam personeel. Omdat wij ook nog een jarige hadden die week, moest er ook nog iets gedaan worden voor het “jarige joppie”. Slingers en een kaart hadden wij al meegenomen, dus alleen nog een cadeautje nodig. Iedereen heeft geld uitgelegd, zodat we een leuk Schots T-shirt en Schotse kniekousen konden kopen. Donderdag was Bas jarig, dus vroeg naar de ontbijtzaal om zijn stoel te versieren en een kaart neer te leggen. Geweldig om te zien hoe hij reageerde, dit had hij niet verwacht. En toen er ook nog eens voor hem gezongen werd, wist hij het helemaal niet meer. Tja, en als je denkt dat je dan alles gehad hebt, komt er een dwaze Schot, die Bas ging feliciteren en de cadeautjes aan hem overhandigde namens de hele club. Dat was lachen.

Wat ook erg leuk was, het maken van de groepsfoto. Hebben de foto al gezien, echt apart, iedereen met het club T-shirt. Wij hebben echt een top-club!!!!

Alle dagen was het geweldig mooi weer, niet te geloven. Hebben dan ook extra genoten van de mooie motorritten. Alles ziet er dan ook prachtig uit, de bergen, de stadjes, echt alles. Het diner was iedere avond om 19.30 en voor die tijd was het een heel gekakel en gelach in de pub. Iedereen vertelde wat ze die dag gedaan hadden, en ook wat er te zien of te doen was. Leuk om al die dingen met elkaar uit te wisselen. Soms gingen er mensen in groepjes rijden, maar ook wel alleen, dat is heerlijk, dat iedereen z’n gang kan gaan het is tenslotte toch vakantie. Ook een dagje niet rijden is lekker. Inveraray is een leuk plaatsje, met genoeg dingen te bezichtigen, of lekker in de zon aan het meer te zitten. Maar de dagen gaan weer veel te snel voorbij, voor je het weet ben je al weer aan het inpakken voor de terugreis.

Vrijdagochtend zitten we dus al op tijd op de motor. We moeten tenslotte op tijd bij de boot zijn. Dat is dan ook weer allemaal gelukt. Als we staan te wachten om de boot op te rijden zien we ineens Joop en John staan zwaaien. Die zijn al op de boot, hebben lekker doorgereden. Er zijn weer een hoop “vreemde “ lui aan boord. Een sumoworstelaar, een verpleegster met baard en een erg kort rokje met netkousen etc. ’s Avonds als we bij de bar zitten, moeten we vreselijk lachen om een dronken dame die behoorlijk loopt te zwaaien over het wandelpad, terwijl er echt geen deining is. Ja, en dan naar bed en hopen dat we niet ziek wakker worden, maar dat gebeurt gelukkig niet. Dus lekker zitten ontbijten, heerlijk. Land in zicht, mooi! Nog even en dan kunnen we weer de boot af.

Op de kade verzamelen we nog om elkaar gedag te zeggen en te bedanken voor de fijne dagen die we met elkaar gehad hebben. Want dat blijven wij super vinden, met zoveel mensen op pad, en dan geen geruzie of wat dan ook. En dan op weg naar huis, Frans, Jan, Christa en ik gaan nog even bij Truus langs want daar zijn we nu vlakbij. Blij verrast is ze, het gaat al wat beter, maar ze heeft nog een lange weg te gaan. Dat is echt k....... voor haar. Maar ze blijft vrolijk, zo is Truus. Dus voor iedereen die dit leest, de hartelijke groeten van Truus en Rinus.

Wat ons betreft, wij gaan ons voorbereiden op een nieuw motorjaar, en gaan ons weer inzetten voor mooie ritten.

Groeten van Frans, Ton en Elly