Weekend Vianden 2019
Door Elly
Foto's in de fotogalerij


Het is kwart voor negen als wij bij ons de straat uitrijden, we hebben er zin in. Rijdend langs het kanaal hoop ik dat de temperatuur toch nog wel een flink stuk omhoog gaat, want wat is het koud! Drie kwartier later staan we bij de parkeerplaats Roevenpeel langs de A2. Tijd voor een lekkere warme cappuccino, heerlijk. Al snel is onze groep compleet, wij rijden met elf motoren.
Eerst nog een flink stuk A2 en daarna lekker binnendoor. Prachtige wegen, mooie vergezichten, dus genieten. Tussendoor de nodige stops, want er rijden rokers mee in onze groep en die hebben geregeld een nicotine-shot nodig, maar alle gekheid op een stokje, even van de motor af en je benen kunnen strekken is zeker niet overbodig. Kunnen de mannen ook nog even stoom afblazen over bv die eikel die zomaar de weg opschoot zonder te kijken. Tijd voor de lunch, maar geen eettentje te vinden. Hebben wij weer. Maar dan eindelijk, een bakker die heerlijk vers stokbrood heeft en die ook beleg heeft, dus verser kan het niet. Buiten staan picknick tafels dus daar kunnen we zitten. Zijn een beetje nat maar dat mag de pret niet drukken.
Daarna door naar het hotel waar wij dacht ik rond vier uur aankwamen. De motoren mogen in de garage staan, dat is wel fijn. Mooie kamer, snel tas uitpakken en naar het zwembad. Wat een luxe, heerlijk warm water en een bubbelbad erin. Alles helemaal toppie. Wij zijn hier jaren geleden ook geweest met de groep, maar toen was het zwembad nog niet klaar, ook in Luxemburg werken de ambtenaren niet altijd mee. Na het zwemmen is het tijd voor een pilsje/wijntje. Het is weer super gezellig er wordt weer heel wat afgekletst. Om half acht mogen wij aan tafel, ook hier niets op aan te merken. Heerlijk eten. Na het eten kan je ook even gezellig Vianden inlopen, of gewoon lekker aan de bar hangen en nog een borrel nemen. Het leuke van zo’n weekend of de midweek is dat je tijd hebt om weer eens aan elkaar te vragen hoe het is met deze of gene. Dan komen er vaak leuke of minder leuke dingen ter sprake. Er gebeurt natuurlijk heel veel in een jaar tijd.
Na een heerlijk nachtje slapen en een uitgebreid ontbijt besluiten wij om de kleine route te gaan rijden. Het begint al weer goed, de Garmin van Frans heeft er geen zin in. Gelukkig die van Roland wel dus hij rijdt voorop. Ik dacht nog, goh wat is het hier heerlijk rustig je komt geen kip tegen, nou later bleek wel waarom: afgesloten, echt niet door te komen, wat vaak met de motor nog wel wil lukken, maar hier absoluut niet. Dus jammer maar helaas weer die heerlijke rustige weg terug, en een andere weg gepakt. Kwamen wij uiteindelijk toch nog op de route en hebben genoten van alle smalle weggetjes, dwars door de bossen, flinke haarspeld bochten, maar alles even mooi. Maakt niet uit waar je rijdt hier in Luxemburg, altijd een mooie omgeving. En dan al die kleuren huizen, heel apart. Onderweg een terrasje waar wij wat konden eten, lekker zonnetje erbij wat wil je nog meer. En dan weer verder met de route. Wij reden nu met zes motoren maar plotseling waren er drie verdwenen na een stoplicht. Roland terug gereden, maar nee hoor….spoorloos!! Dan maar verder, het is niet anders. Toen wij uiteindelijk bij het hotel aankwamen, en motoren in de garage zetten, waren wij dan ook stomverbaasd om te zien dat de drie verloren schapen al binnen waren. Ja hoor, de heren zaten al lekker op het terras aan het bier. Dus wij ook al snel. Was wel lachen. ’s Avonds weer een heerlijk diner gehad. Daarna de lounge-hoek ingedoken, zat wat lekkerder dan die houten stoelen. Het was alweer heel gezellig. In de andere ruimte stond de tv aan ivm het songfestival. Hèhè, eindelijk mag Duncan gaan zingen. Willem was er helemaal van overtuigd dat Nederland zou winnen, we konden het niet genoeg te horen krijgen. Gelukkig kreeg hij gelijk en heeft heerlijk geslapen heb ik gehoord, haha….. Leuk ook dat Rick het zo naar zin heeft gehad, mooi om te zien.
Tijdens het ontbijt heeft Frans, namens het bestuur, iedereen bedankt voor het fijne weekend dat wij met elkaar beleefd hebben en wenste dan ook iedereen een veilige rit naar huis toe. Eenmaal thuis kregen wij bericht dat Herman in Breukelen diesel getankt had ipv benzine. Daar is de ANWB aan te pas gekomen. Dus Herman, voortaan niet meer een “kleurtje” pakken bij de pomp maar echt lezen wat erop staat. En Dirk, de chocolaatjes zijn heerlijk!!!
Maar het gaat om het totaalplaatje van dit weekend. Ik denk dat iedereen tevreden was en zich goed vermaakt heeft en daar gaat het om. Dus… geef je op voor de zomertour op 20 juli, dit is incl. koffie met appeltaart, uitgebreide lunch en een drie-gangendiner.

Groetjes, Elly