Weekend (6 t/m 8 september) in Laforet, België
Foto's in de fotogalerij

De start van het weekend was deze keer vanuit verschillende lokacties, een groep vanuit Breukelen, een andere vanuit Abcoude en een groep die ging vanuit Valkenswaard. Maar uiteindelijk kwamen we allemaal netjes in Laforet aan. Het hotel is erg knus, mooie locatie.

De heenreis was wat minder, veel rechte eindeloze wegen. Maar eenmaal in de Ardennen werd het mooier, behalve het weer. Zaten we 's morgens nog te bakken in het zonnetje op een terras, later in de middag moesten de regenpakken aan. Maar we hebben het ooit slechter meegemaakt, dus hoor je ons niet klagen.

Aangekomen in het hotel hoorden wij dat we met de meeste van de hele groep in de dependance waren ingedeeld. Geen enkel probleem, mooie kamers en fijne bedden. Na een lekkere douche terug naar het hotel waar we lekker op het gezellige terras konden zitten. Binnen de kortste keren was iedereen aanwezig, alle tafels aan elkaar gezet, dus tijd voor een lekker drankje. Nou, dat ging er wel in. Binnen de kortste keren leek het wel een kippenhok, heerlijk om weer eens zo met elkaar te kletsen. Rond zeven uur moesten we achter Frans aan naar het restaurant. Het leek wel een bruiloft, met z'n allen aan een hele lange tafel. Tijdens het eten hebben Ton en Frans een cadeaubon aangeboden aan Willem Balm omdat hij gestopt is met zijn functie als secretaris bij Kawazuki. Er komt geen nieuwe secretaris, dit werk is door Frans overgenomen. Tevens is toen de agenda voor 2014 bekend gemaakt met o.a. het weekend in Nederland in mei en de midweek naar Schotland in september. Het eten was voortreffelijk, een 4-gangen diner nogwel, en dat iedere avond. Zelfs met het hoofdgerecht kwamen ze nog eens extra langs zodat je je bord nog een keer kon laten vullen. Echt super!! Daarna was het lekker uitbuiken in een van de bankstellen. Ook hier was het weer een geroezemoes van hier tot ginder. Iedereen had het goed naar z'n zin.

Na een lekkere nachtrust konden we 's morgens weer aanschuiven voor een lekker ontbijt zodat iedereen weer met een volle maag op weg kon om een route te gaan rijden. Dit jaar waren er twee routes om uit te kiezen, de ene iets langer dan de andere. Wijzelf kozen voor de kortere. Deze was erg mooi en we hebben er volop van genoten. Lekker een bakkie onderweg en de lunch hadden we bij een friettent waar we heerlijk hebben zitten eten onder een afdak van een zonneluifel die op dat moment dienst deed als een soort paraplu voor ons. Hadden we dus mooi uitgekiend. Onderweg ook een paar keer gestopt om te genieten van het mooie uitzicht. Later in de middag in het plaatsje Bohan nog wat gedronken en toen verder naar het hotel.

's Avonds weer een heerlijk diner, alleen al daarvoor willen we nog wel eens terug. Ook deze avond weer gezellig met elkaar zitten kletsen, vooral over wat iedereen zo een beetje had gedaan op deze dag. Dat was wel erg verschillend moet ik zeggen. De een ging fietsen (onze Truus) de ander ging z'n driewieler uitproberen (Rinus) een ander wilde een Belg z'n neus verbouwen (Spijkerman Jan), en tot slot wilde onze oudste deelnemer (Joop) weten hoe het Belgische asfalt er van dichtbij uitzag. Enfin, zo heeft ieder zijn verhaal en belevenis. Uiteindelijk werd het toch tijd om de rommel weer in te pakken nog een paar uurtjes pitten en dan weer terug naar huis.

Na het ontbijt de motor weer bepakken, afrekenen en afscheid nemen van de groep. En natuurlijk Jos en Marijke bedankt namens alle deelnemers voor hun steun met hun mooie " bezemwagen". Moeten we nu eigenlijk een ander woord voor bedenken. Terug hebben we geweldig mooi gereden, gewoon Luik ingetikt en op de Garmin alle andere dingen uitgeschakeld, waardoor we prachtig binnendoor hebben gereden. Was alleen vervelend dat ook Frans wilde zien of dat asfalt echt zo slecht was.

Het was weer een heerlijk weekend, waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. Vergeet ik bijna nog te vermelden dat wij het ontzettend leuk vinden dat er nieuwe mensen bij de groep zijn gekomen, even dachten we dat het vier nieuwe gezichten waren ipv drie. Het raadsel werd snel opgelost, nummer vier is gewoon Ron Martijn, die onherkenbaar was, compliment Ron!! Wij zouden het erg fijn vinden als wij jullie vaker bij onze club mogen begroeten.

Namens het bestuur willen wij dan ook iedereen hartelijk bedanken voor alle gezelligheid.

Tot de volgende keer,
Frans en Elly