Zomertour, 16 augustus 2014
Door Elly
Foto's in de fotogalerij


Wat een enthousiasme, er hadden zich in totaal 37 man opgegeven voor deze tocht.
Geweldig, goed teken. Jammer dat er een paar mensen moesten afzeggen, door vervelende privé omstandigheden. Wij wensen jullie sterkte.

De start is in Hooddorp, er staat koffie en appeltaart klaar voor iedereen. Helaas bleek de appeltaart nogal bevroren, dus ijstaart was meer het juiste woord daarvoor. We proberen toch echt alles zo goed mogelijk te regelen, maar dit was gewoon een stommiteit van het hotel. Jammer.

Maar goed, na even doorbijten dus op de motoren en via een mooie route op weg naar het lunchadres in Milsbeek.
Wij: Frans, ikke, Jan en Christa zijn vertrokken vanuit Megen, waar we hadden afgesproken met Roland en Joke. Daar hebben wij gezellig op een terrasje aan de koffie met appeltaart gezeten. Deze was dus absoluut niet bevroren, maar heeeeeeeeeeeeeeel erg lekker. Daarna hebben wij de route opgepikt en gingen dus ook richting de Diepen in Milsbeek.

Daar eerst op het terras alvast wat gedronken, en zitten luisteren of er motoren aankwamen. En ja hoor, daar komen Henk en Jan aan. Maar waar is de rest? Oké, weer motor geluiden, Daar gaat Evert Muller met wat anderen achter zich aan, maar wat doen die nou? Rijden stug voorbij, en wij maar zwaaien!!! Maar gelukkig, daar komt het spul weer terug.

Inmiddels waren we naar binnen gegaan, waar de tafels al gedekt stonden. De lunch was heel erg goed verzorgd. Koffie, thee, melk jus d'orange, heerlijk soepje, gebakken ei, kroketten, allerlei soorten beleg en brood. Echt erg uitgebreid. Zullen we goed onthouden, dit adres. Maar we missen nog een man of een man of wat, en inmiddels komt de regen met bakken uit de hemel. Niet normaal meer. Even later kwamen er een stel verzopen katten binnen. Het was een beetje fout gegaan met voorop rijden, maar dat kan gebeuren. Alles moet je leren, ook dit. Maar jonge man, petje af voor jou, want echt niet iedereen wil dit doen. Kan je nagaan!! Nog even een beetje uitbuiken, wat babbelen met elkaar, en dan moeten we toch echt weer verder, op naar het diner. Frans noemde dit een "verrassingstocht" maar ik ga meer voor de "culinaire tocht".

We hadden weer een geweldig stukje Nederland, echt mooi en afwisselend. Jammer dat het wat meer gingen waaien, maar Frans zei: dat is fijn , waaien de buien over. We hebben ook echt maar een paar spatjes gehad, dus gelijk had hij wel. Onderweg de nodige pauzes ingelast om even de benen te strekken en een saffie (Amsterdams voor sigaret) te roken.

Eindelijk zijn we dan in Nederhorst den Berg. Daar komt vrijwel iedereen vlak achter elkaar binnen. Weer een gezellige boel op het terras. Frans heeft het weer druk op zijn manier. Het boekje voor Schotland moet uitgedeeld worden, zit dus op het puntje van zijn stoel om te kijken wie er binnenkomt zodat het boekwerk meteen overhandigd kan worden. Hij geniet hier helemaal van.

We mogen aan tafel, ook hier een lekker drie-gangen diner, je mag zelfs nog kiezen uit het hoofdgerecht en het toetje. Hebben daar heerlijk gegeten, en krijgen ook nog een drankje op kosten van de club, wat willen we nog meer?

Kortom, het was een heerlijke dag, ondanks de fikse buien af en toe. Iedereen dus weer heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan deze zeer geslaagde dag.

Tot ziens, Elly